TAMAIOASA ROMANEASCA soi VITA DE VIE | Butasi anul 2 |

12,00 lei

Vanzare butasi vita de vie altoita de vin soiul TAMAIOASA ROMANEASCA alb pentru vin


Pentru informații și produse suplimentare, Promoții și Reduceri, vă rugăm să vizitați www.ValahiaGarden.ro


Descriere

PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!

Caracteristici:

  • Provenienta acestui soi este necunoscuta, se pare ca este din vechea Elada. S-a raspandit in tarile din jurul bazinului Marii Mediterane; la noi este cunoscut inainte de invazia filoxerei, incat este considerat soi autohton.
  • Este soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte ridicate heliotermice, necesitand 3200-3800C temperatura globala. Are vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 55-65% lastari fertili. Dezmugureste tarziu, la finele lunii aprilie, parga strugurilor se declanseaza devreme, la sfrasitul lunii iulie, iar maturarea se realizeaza la 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas Dore
  • Rezistente bioloogice : este un soi pretentios, sensibil la ger (-18, -20C), la seceta sau excesul de umiditate, puternic atacat de boli, moliile strugurilor, viespi.
  • Pentru cultura acestui soi sunt necesare areale bine delimitate, datorita plsaticitatii sale ecologice reduse. Prefera zone cu toamne lungi si insorite, lipsite de precipitatii, care sa permita acumularea lenta a zaharurilor si aromelor in must, supramaturarea strugurilor concomitent cu botritizarea lor.
  • Tehnologic, la maturarea deplina acumuleaza 200 – 210 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 250 – 270 g/l si poate depasi usor aceste valori, fara ca aciditatea totala a mustului sa coboare sub 4.5 – 5 g/l H2SO4.
  • In vederea evitarii pierderilor de recolta, se recomanda ca recoltatul sa se efectueze in 2 – 3 etape, pe masura supramaturarii strugurilor.
  • Productiile de struguri sunt mici 5 – 8 t/ha, dar pot atinge 10 – 14 t/ha.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „TAMAIOASA ROMANEASCA soi VITA DE VIE | Butasi anul 2 |”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *