Descriere
PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
Origine
Este soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux, podgoria Medoc, unde se cultiva alaturi de Cabernet Sauvignon si Malbec si se obtin renumitele vinuri din aceasta zona.
Strugurii
Sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.
Insusirile agrobiologice
Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.
Insusirile agrotehnice si tehnologice
Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral cu taiere in elemente scurte, sarcina de rod fiind de 15-20 ochi/m2. Productiile de struguri variaza in functie de arealul de cultura, de la 6 la16 t/ha. Tehnologic este soi de calitate, dar care nu atinge nivelul soiului Cabernet Sauvignon. La maturarea deplina acumuleaza 190-200 g/l zaharuri cu aciditate de 4,4-5,5 g/l H2SO4. datorita pielitei subtiri, boabele pierd usor apa putand atinge concentratii in zaharuri de 22-240 g/l. Continutul in compusi fenolici este de 2,6, incat vinurile obtinute sunt suficient de colorate si extractive.
Perioada de maturare : 01-10 Octombrie
SCHEMA DE TRATAMENT PENTRU VITA DE VIE DE MASA SI DE VIN“]
-
NR. CRT PERIOADA PRODUSUL UTILIZAT GRAMAJ DAUNATORII COMBATUTI 1 LASTARI 5-10 CM SHAVIT F 72 WP 20 g / 10 l ManaFainarePutregaiul cenusiu TOPSIN M 70 10 g / 10 l FainarePutregaiul cenusiu NISSORUN 10 WP (se poate inlocui cu Omite 570 EW) 5 g / 10 l Paianjenul comunPaianjenul rosu 2 INAINTE DE INFLORIT MIKAL FLASH (se poate inlocui cu Equation Pro) 30 g / 10 l Mana TOPSIN M 70 (se poate inlocui cu Thiovit sau Kumulus) 10 g / 10 l FainarePutregaiul cenusiu 3 DUPA INFLORIT ACROBAT MZ 90/600 WP 25 g / 10 l Mana TOPSIN M 70 10 g / 10 l FainarePutregaiul cenusiu 4 CAND BOBUL E DE DIMENSIUNEA BOBULUI DE PIPER – – – PLOAIE UNIVERSALIS 593 SC 20 ml ManaFainarePutregaiul cenusiu – efect secundar TILT 250 EC 3 ml / 10 l SECETA BRAVO 500 SC 20 ml /10 l ManaPutregaiul cenusiu TILT 250 EC 3 ml / 10 l ROVRAL 500 SC 10 ml /10 l Putregaiul cenusiu 5 COMPACTAREA CIORCHINILOR – – – PLOAIE MIKAL FLASH (se poate inlocui cu Curzate Manox, sau Zetanil Blu) 30 g / 10 l Mana TOPSIN M 70ROVRAL 500 SC 10 g / 10 l10 ml /10 l FainarePutregaiul cenusiu SECETA CHAMP 77 WG 30 ml /10 l Mana TOPSIN M 70 10 g / 10 l FainarePutregaiul cenusiu 6 LA INTRAREA IN PARGA CHAMP 77 WG 30 ml /10 l Mana TELDOR 500 SC (se poate inlocui cu Mythos)KUMULUS 10 ml/10 l30 g / 10 l Putregaiul cenusiu 7 INAINTE DE RECOLTAT (TIMP PLOIOS) TELDOR 500 SC 10 ml/ 10 l Putregaiul cenusiu
Recenzii
Nu există recenzii până acum.