Description
PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
Originile soiului sunt legate de numele lui József Csizmazia și László Bereznai, care au încrucișat Seyve Villard 12375 sel cu Gárdonyi Géza. Primul este cunoscut și sub numele de Eger 2, în timp ce al doilea a fost creat din Menoire (cunoscut anterior ca Medoc Noir) și Csabagyöngye. Nero a fost depus pentru recunoașterea soiului în 1984, devenind un soi autorizat în Ungaria în 1993, precum și în Elveția și Uniunea Europeană în anii 1990.
Este cunoscut ca struguri de masă cu maturare timpurie, deși este un strugure de vin conform catalogului național de soiuri. Este un soi viguros și cu randament ridicat. Are ciorchini dens, înaripați și frunze relativ mici, cu lobi nedefiniti și capete ascuțite. Boabele sale sunt albastru închis și ușor ovale. Este numit după împăratul roman, Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, deoarece crescătorul a fost inspirat din romanul istorico-psihologic al lui Dezső Kosztolányi scris în 1921: Nero, poetul sângeros. Soiul este scris oficial fără accente, dar forma „Néró” este adesea folosită și în Ungaria. Este un soi rezistent, rezistent, care prosperă pe soluri nisipoase și produce niveluri bune de zahăr și aciditate. Soiul este produs în general ca vin roze.
Perioada de maturare 15-20 August ( timpurie) (110 – 150 zile de la dezmugurit până la coacere), decada II din august. La atingerea maturităţii concentraţia substanţelor uscate ajunge 18 brix, cu aciditatea 9-10 g/l.
Reviews
There are no reviews yet.