Description
PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
CARACTERISTICI
Soi bun și frumos potrivit atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru vinificare. Maturarea timpurie o face potrivita chiar si in zonele cu clima dificila si rece. Acest strugure are un gust dulce excelent și puține semințe foarte mici. „Esther” este un soi maghiar tolerant la ciuperci dezvoltat din soiurile „Eger 2” x „Magaracsi Esemege”. Maturarea sa relativ timpurie îi permite să prospere și în locații mai puțin ideale (altitudini mari, teren deschis, cu puțină umbră etc..). Cu foarte puțini sâmburi, este de obicei considerat fără semințe. Creșterea este de vigoare medie; foarte rezistent la îngheț.
BUCHET
Ciorchine mijlociu-mare, piramidală cu două aripi mici, rar.
Greutate medie a ciorchinului: 450 până la 550 g.
STRUGURI
Boabă mare, ovoidă, cu coajă piele, albastru închis. Pulpa ferma, crocanta si suculenta, cu o aroma buna. rezistenta foarte buna la inghet. Aproape complet fără semințe.
PERIOADE FENOLOGICE
Încolțire: 1 zece zile din aprilie
Înflorire: a 3-a decadă a lunii mai
CARACTERISTICI OENOLOGICE
Vinificată, produce vinuri plăcute, proaspete, nu excesiv de colorate, potrivite atât ca aperitiv, cât și pe tot parcursul mesei.
Perioada de maturare 20-25 August ( timpurie) (110 – 120 zile de la dezmugurit până la coacere), decada II din august. La atingerea maturităţii concentraţia substanţelor uscate ajunge 15-16 brix, cu aciditatea 7-8 g/l.
Reviews
There are no reviews yet.