Castan Comestibil altoit soi IZA / MARIGOULE/ BOUCHE de BETIZAC / MARONIA / VOLOS, radacina ambalata, 1-1,4m inaltime

50,00 lei60,00 lei

Dimensiune la livrare: 100-140 cm, radacina ambalata. Anul II. 

Puteti alege unul dintre cele 5 soiuri de castan comestibil aclimatizat: soi IZA | soi Marigoule | soi Bouche de Betizac | soi Maronia | soi Volos

 


Pentru informații și produse suplimentare, Promoții și Reduceri, vă rugăm să vizitați www.ValahiaGarden.ro


Descriere

Dimensiune la livrare: 100-140 cm, radacina ambalata. Anul II. 

Puteti alege unul dintre cele 5 soiuri de castan comestibil aclimatizat: soi IZA | soi Marigoule | soi Bouche de Betizac | soi Maronia | soi Volos

 

Castanul european comestibil de vanzare (castanea sativa) formeaza pomi vigurosi, longevivi, inalti de 12-25 m, cu un trunchi viguros si usor rasucit, cu coroane largi piramidale sau globuloase. Ramurile de schelet si semischelet sunt viguroase, bine garnisite cu ramuri de semischelet si de rod. Mugurii sunt dispusi solitar, fiind vegetativi sau micsti. Castanul este specie unisexuat monoica, are florile dispuse in amenti unisexuati sau bisexuati (androgini), lungi de pana la 30 cm. Amentii androgini au la baza flori femele grupate in inflorescente de cate 4-5. Inflorirea are loc tarziu, in a doua parte a lunii iunie si inceput de iulie, iar polenizarea se face atat de vant cat si de insecte.

Productia de castane este mica in primii ani, de ordinul a catorva kg, iar la pomii maturi se poate ajunge la 250-300 kg/pom.

 Castan comestibil soiul Iza – are vigoare mijlocie, foarte productiv, formeaza fructe mari de culoare brun roscata, potrivit de dulci, cu continut moderat in proteine si bogate in amidon. Se matureaza la inceputul lunii octombrie.

Castanul are pretentii mari fata de lumina, ce se pot asigura prin plantarea lui in locuri expuse, la distante corespunzatoare si prin rarirea coroanelor.

Solul trebuie sa fie acid, reavan, bine drenat si cu profil adanc, cu fertilitatea medie si textura usoara. Poate valorifica terenurile cu schelet mult, dar sa nu contina mult calcar activ, iar apa freatica sa fie sub 4-5 m

 Castan comestibil soiul Marigoule

Este un hibrid de castan european și japonez. Copac puternic și rezistent la boli. Fructe mari folosite proaspete.

 

 Castan comestibil soiul Bouche de Betizac

Formează pomi viguroși, longevivi, înalți de 8-15 m (in functie de tipul de formare al coroanei), cu un trunchi viguros și ușor răsucit, cu coroane largi piramidale sau globuloase. Înflorirea are loc târziu, în a doua parte a lunii iunie și început de iulie. Producția de castane este mică în primii ani, de ordinul a câtorva kg, iar la pomii maturi se poate ajunge la 250-300 kg/pom.

Are vigoare mijlocie, foarte productiv.
Bouche de Bétizac” este polen steril și este polenizat de multe soiuri precum Belle Epine (castan) , Marron de Goujounac (castan) , Marron de Chevanceaux (castan) și într-o măsură mai mică Bournette (castan) , Precoce Migoule , Maraval și Marsol .

Formează fructe mari de culoare brun roșcată, potrivit de dulci, cu conținut moderat în proteine și bogate în amidon. Se maturează la începutul lunii octombrie.

Castan comestibil soiul Maronia

Caracteristici:

  • proprietati benefice ale fructelor
  • foarte rezistent la secetă si ger
  • ușor de întreținut
  • nu necesita stropiri cu pesticide

 Castan comestibil soiul Volos 

Soi deosebit de dulce grecesc. Coacere timpurie, inceputul lunii octombrie.

 

Fertilizarea plantelor tinere se face localizat cu cate 50 g azot, iar pe masura ce acestea cresc, se poate ajunge la doze de pana la 300 g/planta. In plantatiile pe rod se aplica 60 kg N, 40 kg P2O5 si 50 kg K2O. Pentru corectia unor carente provocate de lipsa microelementelor se pot aplica fertilizari foliare simultan cu tratamentele fitosanitare.

Vand castan comestibil soiul IZA: Castanele contin: 52% apa, 4,2% proteine, 2,0% lipide, 40,0% glucide, 2,0% celuloza, o serie de ioni minerali: S, P, Na, K, Mg, Ca, vitamine si aminoacizi. Se pot consuma coapte, fierte, sub forma de garnitura, se folosesc la diferite preparate: creme, budinci, torturi, inghetata, se pot glasa sau confia.

Informații suplimentare

Soi

soi IZA, soi Marigoule, soi Bouche de Betizac, soi Maronia, soi Volos